Skillnaden mellan tarot och horoskop

Skillnaden mellan tarot och horoskop

Du kanske har undrat på vilka sätt tarot skiljer sig från astrologi? Vid en första anblick verkar de inte särskilt närbesläktade, men faktum är att det finns många likheter mellan dem. Astrologi är läran om himlakropparnas rörelser och deras koppling till livet här på jorden, medan många tänker på tarot som 78 kort med spännande bilder.

Det är svårt att beskriva vad tarot är för något. Anledningen till detta är att tarot inte är lika etablerat som astrologin, trots att bägge har funnits ungefär lika länge. Såväl tarot som astrologi handlar i mångt och mycket om symbolik, men det finns vissa saker som en tarotkorten kan förtälja som inte ditt horoskop kan.

Tarot kan besvara specifika frågor

Tarot kan ge dig lösningen på ett problem genom att besvara specifika frågor. Svaren kommer dock endast vara så specifika som du väljer att tro. Eftersom tarot är en visuell metod för spådom är det upp till dig att tolka svaren i högre grad än inom astrologin. Därför kan denna metod användas för att låta dig dra dina egna slutsatser.

Du får inte de direkta svar som du kanske söker, men du kommer få en bild som kan ge dig en känsla för svaret. Den känsla kortet ger dig kommer ge dig det svar du letar efter. Det innebär i praktiken att du bär på alla svar inombords. Du behöver inte korten för att hitta dessa svar, utan de utgör snarare ett redskap som hjälper dig att finna dem.

Tarot ger dig det svar du behöver, inte det svar du vill ha

Astrologi kan tolkas och analyseras på flera sätt, men för att besvara spirituella frågor krävs ett mer analytiskt förhållningssätt. Tarot ger dig en bild i form av ett kort genom vilket du kan få dina svar. Om du undviker ett svar till förmån för att svar du gillar bättre kommer tarot förändra detta. Du kan förstås låta dra så många kort du vill ur leken, men det är vanligt att man får en känsla av girighet när man väljer att avskriva ett kort för att dra ett annat. Det är därför bättre att acceptera de svar du får.

Är du nyfiken på mer läsning om tarot rekommenderar vi varmt att följa Tarotguiderna på Facebook.