Kängor för vintern

Kängor för vintern

Det finns en rad olika sorters kängor som alla har sina respektive för- och nackdelar. Valet av kängor handlar därför många gånger om användningsområdet. För vandring är dämpning, grepp och stöd för vristen ofta i fokus. Klassiska vinterkängor går istället mot bättre foder och täthet. Naturligtvis är det inte alla som har ett par kängor för varje tillfälle, men kängor i någon form finns hos många. Dr martens skor är ett exempel på skor och kängor som inte knyts till en viss årstid eller användningsområde. De fungerar året runt och kan enkelt användas i kombination med sockar för bättre isolering när det är kallt ute. Sommartid fungerar de som vandringskängor eller helt enkelt som vardagsskor. Historian bakom Dr martens skor började för länge sedan och turerna som gått från det att första paret tillverkades har varit häftiga!

Dr martens skor för kvinnor

Bland de första som började använda Dr martens skor till vardags fanns kvinnor. De såg fördelarna av att ha en känga som gav stöd till kristen och som passade som vore de gjutna. Det var först under senare år, när verksamheten växte sig utanför landets gränser som Dr martens började användas av fler grupper. Över tid blev dessa kängor en symbol för diverse grupper. Kanske är punkarna de som bäst tog varumärket till sig. Under en tid kunde man ha svårt att använda Dr martens skor utan att ge förutfattade meningar om eventuella lojalitetsband. Detta är dock någonting som sedan länge är förbi. Såväl utbud som användare har radikalt förändrats under åren som gått.

I de nya kollektioner som finns från Dr martens är det inte längre bara en fråga om klassiska kängor. Här finns allt ifrån damskor till sandaler. Genomgående kan man dock se hög kvalitet och bra material. När man väl skaffat ett par av dessa kängor har man någonting som håller under flera år framöver. Detta oavsett vad för modell man är intresserad av. Fodrade kängor, sandaler, lågskor eller höga kängor. Här finns någonting för de flesta! Dock är det inte enkelt att finna alla dessa produkter i butikerna. Är man ute efter en viss typ av Dr martens skor kan man titta på nätet bland de butiker som tillhandahåller kor via distans. Footway är en av aktörerna som erbjuder bra support och snabb hantering. Dessutom med ett sortiment som inte övriga hanterar.