Vandringstips

Gillar du att vandra? Vill du upptäcka nya miljöer och få en naturupplevelse utöver det vanliga? I Sverige finns en mycket stor mängd vandringsleder att utforska för den som är intresserad av att vandra. Man behöver inte åka till fjällen för att vandra, det finns fantastiska vandringsleder över hela Sverige. Du kan alltså ge dig ut och vandra i stort sett var du än befinner dig.

Sverige är ett vidsträckt land som lämpar sig utmärkt för vandring med sina årstidsväxlingar, den skiftande naturen med skog och vildmark, sjöar, hav och kustlandskap. Det är något alldeles speciellt att vandra och få uppleva naturen så levande och på så nära håll.

Den svenska fjällkedjan består av ett mycket brett spektrum av fantastiska miljöer och utsiktsplatser. Här finns bergssjöar och dalar, virvlande forsar och storslagna glaciärer.

Friluftskläder

Innan du ger dig ut ska du se till att införskaffa bra skor, kläder i funktionsmaterial och en ryggsäck som inte belastar din rygg mer än nödvändigt.  Se också till att ha bra regnkläder, det finns inget värre än att bli blöt när du är ute på en längre vandring. Även solen kan bli bekymmersam om man är ute på en långvandring, se alltid till att ha med dig solskyddskräm så att du inte bränner dig.

Vandring är ingen dyr fritidssysselsättning, köper du kläder och utrustning av bra kvalitet håller de också länge. Det allra viktigaste när du vandrar är det du har på fötterna. Se därför till att köpa skor av bra kvalitet och välj till exempel trailskor, vandringsskor eller vandringskängor anpassade för skog och mark. Du hittar flera bra vandringsskor hos butiker som outdoorexperten.se

Tänk också på att kläder som byxor och jacka ska vara funktionella, enkla att ventilera och som skyddar dig. Satsa på underställ i syntet eller ull. Packa lätt och ta bara med det som du behöver. Att vandra ska vara en härlig naturupplevelse –  en tung packning, dåliga skor eller kläder som inte håller dig varm kan lätt förta mycket av magin i att vandra.

Klä dig klokt och bered dig på en storslagen upplevelse ute på vandringslederna!