Ett personligare hem – gardiner

Gardiner är en viktig del i heminredning idag. Du kan göra ditt hem personligt med hjälp av olika sorters gardiner och genom att matcha dem med övrig inredning. Idag hittar du många olika typer av gardiner. Kanske du föredrar klassiska gardiner med kappa eller så vill du vara lite modern och väljer panelgardiner. Andra sorters gardiner är bland annat gardiner med öljetter, kanallängder, tunna skira gardiner, tjocka och kraftiga gardiner samt en mängd olika anordningar för att hänga upp dem. Det är inte bara gardinstänger som gäller nu för tiden utan det finns mängder med olika sätt att sätta upp en gardin på. För att hitta rätt till bra pris och i snygga varianter är Halens gardiner utmärkt.
Här följer lite tips på vad du kan tänka på när det gäller gardiner, rum för rum.

Köket

Köket är ofta hemmets hjärta. Här gäller det även att gardinera inte bara ska vara snygga! De måste även tåla matos när du lagar mat, vattenstänk och så vidare. Köksgardiner är ofta de gardiner som man måste tvätta oftast så välj sådana som är enkla att sätta upp och ta ner. Om du vill ha in mycket ljus från fönstret, men med en liten insyn så är det bra att välja en cafégardin.

Sovrummet

Detta rum är till för vila. Det är bra att ha en miljö som är avslappnad och som gör att du kan sova skönt varje natt. Om du vill ha det mörkt när du sover, välj en mörkläggningsgardin eller en fodrad gardin. Föredrar du att få in ljus, men du vill slippa insyn så ska du välja en tunn, skir gardin.

Vardagsrummet

I detta rum är det många som tillbringar mycket tid i. Så en snygg gardin är ett måste. Det är bra om du väljer en gardin som förhindrar reflektioner i din TV. Det är bra om gardinerna även skyddar möblerna från direkt solljus. Här kan det passa bra med hissgardiner eller panelgardiner.

Barnrummet

I detta rum kan du ha nästan vad som helst. Du kan välja gardiner med roliga mönster eller sådant som dina barn älskar. Välj dock gardiner som inte är farliga för barnen. Långa snören och annat går bort.