Välj kursgård för ugl i Göteborg

Det går att genomföra en ugl i Göteborg eller på kursgårdar i närheten. Nedan presenteras fyra av dessa. Vilken passar dig?

Lökebergs pensionat

Med bil tar det ca 30 minuter att åka till Lökebergs pensionat från Göteborgs city. Ett pensionat som ligger mycket lugnt och avkopplande precis vid havet. Kom bort från arbete och stadspulsen – lägg allt fokus på ugl och personlig utveckling istället. Pensionatet har 90 rum och totalt 194 bäddar att hyra. Här finns gott om plats för de mindre grupper som ugl är uppbyggt kring.

Två skyttar

Två skyttar är en relativt ny kursgård som ligger ca en timmes bilfärd från Göteborg. I likhet med Lökeberg ges en mycket rogivande miljö som gör det lättare att fokusera helt och hållet på utbildningen. Enligt en sida som presenterar ugl utbildningar erbjuder Två skyttar en ”mycket trevlig och uppskattad miljö”.

Gottskär Konferens

Ytterligare ett alternativ är att boka en kurs på Gottskär konferens. Kursgården ligger på Onsala-halvön och har därmed havet och naturen mycket nära. Med bil är det ca 4 mil till kursgården. Här finns 25 fina hotellrum.

Björkhaga Hotell

Björkhaga Hotell ligger lite längre från Göteborg än de övriga anläggningarna som nämns ovan. Hotellet hittas i Mullsjö vilket är 16 mil från Göteborg. Visserligen ligger det ganska centralt i denna stad men eftersom Mullsjö är så litet blir det ändå en lugn miljö.

Vad kostar Ugl omkring Göteborg?

Det är inte speciellt stor skillnad i pris mellan de olika anläggningarna. En sida som presenterar flera olika ugl utbildningar visar följande priser:

  • Högst 28 800 kronor
  • Lägst 25 300 kronor

En skillnad på enbart ca 10 %. Det viktigaste är därmed inte att fokusera på priset utan att välja utifrån plats och handledare. Har du exempelvis vänner som gått ugl och är nöjda med detta kan du fråga vilka handledarna var. Det är nämligen till stor del handledarna som avgör hur kursen utvecklas över de fem dagarna. Det är även därför som både handledare och kursort nämns i jämförelser av olika utbildningar.

Den som är intresserad av ugl i Göteborg kan även prata med sin arbetsgivare och se om utbildningen kan betalas av dem. Många arbetsgivare ser det mycket positivt att deras anställda vill gå dessa utbildningar.