Sugen på nya tapeter?

Sugen på nya tapeter?

Alla kan vi någon gång bli trötta på inredningen i våra hem. Det kan handla om att man vill klä om soffan, sätta upp nya gardiner eller tapetsera om. Att helt enkelt ge sitt hem en ny och fräsch stil. Att tapetsera om är ett sätt att förnya och förändra. Du kan välja på en rad olika tapeter om du till exempel bor i Malmö. Det finns många affärer och målerier där du kan köpa nya tapeter med olika färger och mönster. Kanske behöver du också hjälp med att få upp de nya tapeterna? Då bör du kontakta en tapetserare i Malmö, utbudet av olika hantverkare i Malmö är stort och du kommer alldeles säkert hitta någon som kan tapetsera om ditt hem.

Måste man anlita en tapetserare?

Som med många saker när det gäller inredning och renovering så går mycket att göra själv. Det är dock ganska tidskrävande och fysiskt jobbigt att tapetsera om själv, särskilt om man inte är van vid kroppsarbete. Ofta kan man få stå och jobba länge i konstiga arbetsställningar och ryggen brukar ganska snabbt säga ifrån. Det tar i stort sett alltid mycket längre tid än man tror. Ofta får man tillbringa flera veckor bara med förarbetet som måste göras innan tapeterna kan sättas upp. Resultatet blir sällan heller lika bra som om ett proffs har utfört tapetseringen.

Vilken utrustning behövs?

När man ska tapetsera om behöver man en del specialutrustning. Om en tapetserare i Malmö utför arbetet åt dig så behöver du förmodligen inte tänka på att köpa in någonting mer än själva tapeterna. Ska du tapetsera själv behöver du en del tapetseringverktyg. Det är mycket viktigt att du har rätt verktyg och utrustning för att resultatet ska bli så bra som möjligt när du tapetserar. En del saker har kanske redan hemma som hammare, skruvmejsel och spackel. Vad du kanske däremot inte har är en tapetkniv. Alla tapetserare använder en tapetkniv, det är kniv med ett blad som är sylvasst och som går enkelt att byta ut.

Vikten av tapetbord 

Ett bra tapetbord är viktigt för att tapeterna ska sitta snyggt och inte bli bubbliga. Vissa målarbutiker hyr eller lånar ut tapetbord, då slipper du köpa ett helt nytt bord som kanske inte kommer att användas så ofta. Om du inte tror att du kommer att använda en tapetserare i Malmö så ofta kan du köpa ett engångsbord av wellpapp. Vill du investera lite mer finns tapetbord i trä.