Köpa in skötbord

Varje företag som erbjuder någon form av faciliteter till sina kunder, behöver noga tänka igenom hur man vill att kunderna skall nyttja dessa. Restauranger och konditorier kan som exempel ha helt andra önskemål än detaljhandeln. I de första av dessa handlar det om att man erbjuder en service till kunden som är i lokalerna för att koppla av, samtala och umgås. Dessa badrum bör därför signalera detsamma. En byggvaruhandel som erbjuder ett badrum till kunderna kan istället fokusera på funktion. Frågor som tidigt dyker upp är hur man skall förhålla sig till behovet av skötbord på badrummen. Det är inte ovanligt att föräldrar behöver en plats för att byta blöjor på sina barn och kan man inte erbjuda detta finns risken att besöket blir kort. Tanken om att ett skötbord kräver större badrum och högre kostnader är sällan korrekt. Det finns nu för tiden en rad olika sorters skötbord som utformats för offentliga miljöer och som kan rymmas på marginell yta.

Smidiga skötbord

Har man ett mindre badrum som skall anpassas även för barnfamiljer är det fällbara skötbord som ofta är i fokus. Dessa är kraftiga och sitter mycket stabilt i väggen. Samtidigt tar de nästan ingen plats i anspråk när de är uppfällda. Små badrum kan till och med ha dessa skötbord ovanför toaletten för att ytterligare minska det utrymme som krävs. Även om dessa tar minimal plats från övriga rummet, har de en hel del fack och utrymmen för våtservetter, blöjor, puder och handdukar. Även om man som företag inte står för dessa förbrukningsartiklar, kan det vara bra för föräldrar att förbereda blöjbytet.

Golvskötbord

Finns det ordentligt med utrymme och man vill undvika att borra i väggarna, kan man titta på de olika golvskötbord som finns att införskaffa. Dessa är ofta något bredare med hylla för tvättservetter och blöjor. Erbjuder man skötbord till besökare är det också bra att ge dessa en möjlighet att torka av och rengöra detsamma. En flaska tvättsprit är enkelt att sätta ut vid skötbordet vilket förbättrar hygienen och upplevelsen.

Det är inte ovanligt att man som konsument förutsätter att det skall finnas skötbord tillgängligt när man lånar ett badrum på restauranger, butiker, skolor eller inrättningar. Om man som företag vill gå familjer tillmötes finns en rad olika varianter att välja bland som alla fungerar.