Hitta företag inom assistansförmedling

Har du någon i din bekantskapskrets som har använt en assistansförmedling så kan du använda samma företag, förutsatt att din vän är nöjd med deras tjänster så klart! Välj alltid en assistansförmedling med lång erfarenhet och som har trevlig och kompetent personal som kan kommunicera väl. Det är också viktigt att assistansförmedlingen har samma värderingar som dig och personkemin stämmer. Den eller de personer som kommer att ge dig personlig assistans kommer att jobba mycket nära både dig och din familj och det blir så mycket enklare om ni kommer bra överens redan från början.

Vilket mervärde kan en assistansförmedling erbjuda?

Man kan kontakta assistansbolag på egen hand men ibland är det inte så enkelt att veta i vilken ände man ska börja och vilka bolag man ska kontakta. En assistansförmedling gör det mycket enklare för dig att hitta personlig assistans. Du får en lista med assistansbolag som de har god erfarenhet av och som de vet gör ett bra jobb. Assistansbolaget ber om referenser och tar kontakt med ägarna. De undersöker alltid assistansbolagens ekonomi vilket är en viktigt del som ofta negligeras. Det är tryggt att anlita personlig assistans genom en assistansförmedling. En assistansförmedling kan också hjälpa dig med ansökan om personlig assistans till försäkringskassan.

Olika typer av assistansförmedling

Som alla privata företag så har även assistansförmedlingar olika profiler. Det kan vara bra att hitta en assistansförmedling som erbjuder en flexibel assistans med en personlig assistent som följer med dig oavsett om du är och handlar eller åker ut till sommarstugan. Har du barn i skolåldern så kan de behöva personlig assistans i skolan. Det finns också vissa bestämmelser om personlig assistans på sjukhuset om du skulle behöva det. Det finns små familjeföretag som erbjuder personlig assistans och större internationella företag. Ett bra assistansbolag kan rekommendera olika typer av assistansbolag.

Att jobba med personlig assistans är ett ansvarsfullt yrke där man måste vara öppensinnad och lyhörd för andra människor. Man måste ha förståelse för hur det är att leva med en funktionsnedsättning och hur man kommunicerar med personer som har en fysiskt eller intellektuell funktionsnedsättning. Om du använder en assistansförmedling så ökar du chanserna för att du ska hitta en personlig assistent som kan sätta sig in i din livssituation och som har erfarenhet av personlig assistans. Av alla personliga assistenter är 75% kvinnor under 45 år.