Vilket mobilabonnemang fungerar bäst i Norrland?

Trots att Norrland utgör drygt 59 % av Sveriges yta kan det vara lite si och så med täckningen på många platser. Den som bor i dom norra delarna av landet eller som är på besök ofta bör alltså vara särskilt noggrann när ett mobilabonnemang ska väljas. Nedan finns information kring hur du kommer fram till just vilket mobilabonnemang som fungerar bäst i Norrland.

Jämför täckningskartor för att hitta bäst mobilabonnemang i Norrland

Den första och viktigaste saken att kolla närmare på för att hitta ett mobilabonnemang för dig som bor i Norrland är dom olika operatörernas täckningskartor. Norrland är stort till ytan och hur bra eller dålig täckningen är kan skilja sig ganska mycket mellan olika platser. Det finns ett par operatörer som inte alls har någon vidare bra täckning i dom norra delarna av landet så dessa kan med andra ord strykas från listan direkt.

Tänk på att kolla samtliga nät, vilka kallas för:

  • 2G
  • 3G
  • 4G

Det finns flera operatörer som under dom senaste åren valt att bygga ut sina nät i Norrland, vilket gör att det kan finnas nya och bättre alternativ för dig som inte bytt mobilabonnemang på länge.

Personliga krav och önskemål

Annat viktigt vid val av mobilabonnemang är att hitta ett som passar utifrån egna krav och önskemål. Dom flesta leverantörerna erbjuder förvisso snarlika abonnemang vad gäller surfmängd, samtal och meddelande – där allt är obegränsat men det finns även alternativ.

För den som till exempel bor eller vistas på en plats i den norra delen av landet, där det råder dålig 4G-täckning oavsett leverantör, finns kanske ingen anledning att betala för fri surf. Då kan det vara mer lönsam att välja ett abonnemang med mindre surfmängd men där det finns möjlighet att fylla på om det skulle behövas, till exempel i samband med en resa eller liknande.

Pris

Även priset är en viktig faktor för många och väl värd att kolla närmare på för den som är på jakt efter ett mobilabonnemang. Tänk på att jämföra dom olika operatörernas abonnemang utifrån dom personliga kraven och önskemålen – till exempel när det kommer till surfmängd. Se även till att hålla utkik efter eventuella kampanjer som kan finnas tillgängliga i samband med bytet.