Rakkniv för rakning på klassiskt vis

Rakkniv för rakning på klassiskt vis

Många frågar sig vilka fördelarna är med att raka sig med hjälp av rakkniv. Du kanske trodde att din rakning inte kunde bli bättre när du uppgraderat till den allra senaste rakhyveln, men du har fel. Den första gången du rakar dig med en rakkniv kommer du märka hur ditt ansikte plötsligt blir lika len som en bebisrumpa. Din partner kommer märka skillnaden utan att du behöver berätta för henne vad du har gjort, och han eller hon kommer säga att det är den renaste rakningen hen någonsin sett. Därför bör du börja raka dig med rakkniv. Ditt ansikte kommer tacka dig!

Rakning med rakkniv ger en kostnadsbesparing

Den initiala kostnaden för att komma igång med traditionell rakning med rakkniv går inte att komma ifrån. Men när du väl har alla de prylar som behövs behöver du aldrig mer spendera pengar på förbrukningsvaror som rakhyvlar och rakblad. Allt du behöver göra är att vårda och slipa din rakkniv. Det enda du behöver lägga dina pengar på framledes är lite raktvål eller rakkräm mellan varven.

Rakkniv ger en miljövänlig rakning

Idag lägger vi stort fokus på det ändlösa svinnet och våra ökande konsumtion. När din rakhyvel är slö är du tvungen att kasta rakbladet. När du köper nya rakblad får du ett överflöd av förpackningsmaterial. Genom att istället raka dig med rakkniv slipper du allt slöseri. Den enda biprodukten från denna typ av rakning är det biologiskt nedbrytbara löddret. En mer miljövänlig form av rakning finns inte!

Det är meditativt att raka sig med rakkniv

När du rakar dig med rakkniv kommer du uppleva att det är i det närmaste meditativt. Det är en konstform som kräver att du tar det lugnt och verkligen fokuserar på det du håller på med. När du har rakat dig några gånger med rakkniv kommer du till slut hamna i något av ett zen-liknande tillstånd.

Om detta låter för mesigt för dig kommer du såklart även känna dig tuffare när du använder rakkniv. Det är trots allt ett dödligt vapen du håller i. Genom att använda det på din hals varje morgon kommer du få känna att du lever.

För mannen som gillar grooming är Shavingroom platsen som har allt du behöver.