Jobba med catering i Stockholm

Vill man ha matlagning som sitt jobb finns det flera olika möjligheter och catering är en av dom. Följ drömmen om att starta eget och utforma rätterna precis som du själv vill, eller jobba för någon av alla stora firmor som finns bland annat i Stockholm. Oavsett så är det ett fartfyllt och varierande jobb, där service och vällagad mat står i fokus.

Catering i Stockholm

Luncher och middagar till stora fester, eller frukost, brunch, smörgåsar till möten och konferenser. Att jobba med catering i Stockholm innebär stor variation inom matlagningen eftersom alla kunder har olika önskemål och det är din uppgift är att leverera. I hela landet är det vanligt förekommande att köpa catering när det gäller bröllop, fester och andra större tillställningar och då är det verkligen matlagning som står på schemat. I stora städer som Stockholm används dock catering flitigt av många stora företag när det är dags för möten och konferenser. Då kan det istället handla om enklare mat så som smörgåsar eller en trevlig frukost.

Varierande arbetsuppgifter

För den som jobbar med catering är det inte enbart matlagning som gäller, utan det finns även en rad andra arbetsuppgifter som ska utföras. Bland annat ska man förhandla med olika leverantörer, köpa in all mat och dryck, sköta marknadsföringen, hitta och skapa nya recept och menyer, fixa transport och mycket mer. Driver man sin egen firma kan man dessutom behöva anställa och ta hand om ny personal i takt med att man växer.

Stor efterfrågan på catering

Efterfrågan på catering i Stockholm har ökat och oavsett om man bor där konkurrensen är väldigt hård, eller i en mindre stad med färre aktörer är det en ständigt fartfylld bransch, tack vare att efterfrågan blir större och större. Den som har ett genuint intresse för mat i alla dess former och klarar av att leverera det kunderna vill ha kommer med stor sannolikhet stå sig bra i branschen, även om det finns hård konkurrens. Efterfrågan blir även allt större då vi svenskar överlag lägger mer pengar på utemat. I denna kategori hittas just catering, hämtmat och restaurangbesök. Visserligen är det fortfarande till fester som catering främst beställs. Men det finns exempelvis företag i Stockholm och Malmö som även levererar frukostar.