Jämför hundförsäkring innan du tecknar en sådan

Innan du tecknar en försäkring för din hund rekommenderar vi att du jämför hundförsäkring. På så vis kan du ta reda på vad respektive alternativ innebär i termer av försäkringsskydd, pris m.m. När du sedan har all information på bordet kan du enklare göra en samlad bedömning och sålla agnarna från vetet. Fortsätt att läsa för att få information om hur du kan gå tillväga!

Varför behöver hunden en försäkring till att börja med?

Du kanske undrar varför du överhuvudtaget behöver försäkra din hund? När du jämför hundförsäkring och tecknar en sådan till din hund får du ett ekonomiskt skydd. För när hunden är i behov av veterinärvård kan kostnaderna lätt skena iväg och den ekonomiska smällen för dig kan bli stor. Därför bör du försäkra ditt husdjur och på så vis få ett skydd mot dessa kostnader.

Försäkringsbolagen brukar generellt sett betala ut en ersättning om det är så att din hund blir skadad eller sjuk, dör, springer bort, stjäls, skadar någon eller förstör något. Men det finns många olika alternativ att välja bland och därför bör du jämföra och göra en samlad helhetsbedömning.

Tänk på detta när du jämför hundförsäkring mellan olika försäkringsbolag

När du jämför hundförsäkring och försöker sålla agnarna från vetet bör du tänka på att:

  • Det finns flera olika försäkringsnivåer. Det är inte omöjligt att ett och samma försäkringsbolag har försäkringar i flera olika nivåer. Ju större försäkring du tecknar desto mer kostar den men du får samtidigt en högre ersättning från försäkringsbolaget. Detta gäller inte minst sett över hela hundens livstid (de större hundförsäkringarna täcker helt enkelt mer).
  • Du kan välja och vraka mellan försäkringsbolag. Det finns många olika försäkringsbolag som erbjuder dig möjlighet att teckna en försäkring till din hund. Några exempel på dessa är: Lassie, ManyPets och Agria. Därmed kan du välja och vraka i utbudet.
  • Den billigaste försäkringen är sannolikt inte den bästa. Som vi redan har nämnt har de olika försäkringsbolagen ofta flera olika försäkringsnivåer. Därför är det långt ifrån säkert (om ens troligt) att den allra billigaste försäkringen också är den bästa. Men om du inte vill ha ett särskilt gott skydd kan den kanske vara ett bra budgetval.