Larm och förnuft håller tekniska inbrottstjuvar borta

Larm och förnuft håller tekniska inbrottstjuvar borta

Tyvärr har vår användning av sociala medier blivit en börda för våra hems säkerhet. Du kanske inte känner till att inbrottstjuvar numera kan välja ut sina offer utan att befinna sig på plats? Genom att posta foton på våra nya inköp, berätta när vi befinner oss på resande fot och ge vår omvärld all information om våra vardagliga aktiviteter, avslöjar vi en hel del för brottslingar. Alarmerande statistik visar att cirka 78 procent av alla inbrottstjuvar använder sig av sociala medier i jakt på sitt nästa offer. Försäkringsbolag berättar också att de smartaste tjuvarna använder sig av bland annat gatuvyn i Google Maps för att hitta vägar in och ut, samt för att ta reda på om din bostad verkar vara en bra måltavla eller ej.

Skydda dig själv med ett larm och sunt förnuft

Så för att skydda ditt hem bör du dels investera i ett larm, men också använda sunt förnuft på sociala medier. Använd inställningarna på de olika plattformarna för att endast låta dina vänner och följare se de uppdateringar som du postar. Och när du är ute och reser kan du säkerligen vänta med att posta foton från semestern tills du kommit hem igen.

Ett larm håller ett vakande öga på din bostad när du är bortrest. Låsen, utomhusbelysningen och ditt larmsystem kan dock visa sig vara odugliga om ingen snabbt reagerar i samband med ett inbrott. Det kan därför vara en bra idé att välja ett säkerhetsföretag med en larmcentral som erbjuder övervakning dygnet runt och kan larma polisen vid behov. En smart inbrottstjuv vet vilka som är de känsliga delarna av ditt hem och när du är borta eller inte på din vakt. Det bästa sättet att avskräcka illasinnade brottslingar från att verkställa sina planer är att använda sig av ett pålitligt larm med övervakning.

För allra bästa effekt bör du alltså kombinera ditt larm med ett ansvarsfullt agerande på sociala medier. När du tänker efter, inser du förmodligen att i princip alla du känner använder bland annat Facebook och Instagram. Därför bör det inte komma som en överraskning att även inbrottstjuvar är aktiva på dessa plattformar.