Använd en affischram för profilering och marknadsföring

Detta är en tid då digital marknadsföring dominerar, så traditionella metoder som marknadsföring med hjälp av affischer kan ibland hamna lite i skymundan. Men det är inte bara affischen i sig som spelar roll utan också hur den presenteras. En affischram kan vara ett utmärkt verktyg för att förstärka affischens budskap och ge varumärket ett lyft. I den här artikeln utforskar vi hur företag kan använda dessa ramar för effektiv profilering och marknadsföring.

6 fördelar med att använda en affischram i marknadsföringen

Söker ni en affischram så besök entreprodukter.se där ni finner ett brett sortiment med snabba leveranser.Fördelen med att använda en sådan i marknadsföringen inkluderar:

  • Visuell inverkan. En noga utvald ram till en affisch kan lyfta hela affischens design och göra den mer iögonfallande. Ramens färg, material och stil kan komplettera eller kontrastera med affischens innehåll. Därmed kan den öka den visuella inverkan som affischen har.
  • Professionalitet. En högkvalitativ ram kan också tillföra en extra nivå av professionalitet till ditt marknadsföringsmaterial. Därmed kan ramen påverka hur ditt företag uppfattas av potentiella kunder.
  • Enhetlighet. Använd gärna ramar med en design som matchar ditt företags färger, logotyp eller andra detaljer som förknippas med varumärket. Genom att göra detta kan du skapa en mer enhetlig och igenkännlig varumärkesidentitet.
  • Tillförseln av värde. En stilfull och elegant affischram kan också öka uppfattningen om ditt varumärke som “lyxigt” eller “exklusivt”, om detta är den bild du önskar förmedla.
  • Mångsidighet. Dessa ramar finns i en mängd olika storlekar och stilar. Därmed är de anpassningsbara och kan användas till olika typer av marknadsföringsmaterial och på olika platser. Till exempel kan du rama in en affisch i butiksfönstret eller ett plakat med information på en mässa. Se bara till att välja en ram som passar ditt unika behov.
  • Återanvändbarhet. Affischramar är en engångsinvestering, men du kan använda ramarna om och om igen för olika kampanjer. Därmed är de kostnadseffektiva i det långa loppet.

Angående placering och synlighet

För att du ska få ut mesta möjliga av dina ramar är det viktigt att tänka till när det kommer till placering och synlighet. Strategisk placering av affischramar kan nämligen förstärka deras effektivitet. Genom att placera dem i områden där många fotgängare rör sig kan de locka till sig mer uppmärksamhet och öka chanserna att ditt budskap når ut.